یوگا در اولین‌قدم، بخش چهارم

🌱یوگا در اولین قدم

بخش چهارم

📚 لئو تولستوی چنین می‌گوید:《 امروز که زنده‌ای زندگی کن؛ فردا خواهی مُرد، همان‌طور که یک ساعت پیش می‌بایست مرده باشی.

وقتی که سراسر زندگی‌ات در برابر ابدیت لحظه‌ای بیش نیست، چه جای آنست که خود را عذاب دهی.》

✍ حقیقت این است که تنها دارایی ما لحظه‌ی حال است. حال‌ آنکه خود دست به نابودی آن می‌افشانیم. همه‌ی ما در مسیر زندگی رخداد‌هایی را تجربه کرده‌ایم که به سبب آنها دچار پریشانی ذهن شده‌ایم. همان دغدغه‌مندی‌هایی که سبب هجوم افکار مسموم به سوی ذهن می‌شوند.

✔ یک روش ساده و موثر

🧘‍♀️ هنگام خستگی، در حالی که نشسته‌اید و استراحت می‌کنید، و یا حتی در حالت خوابیده، می‌توانید از اعجاز نفس‌های عمیق بهره‌مند شوید.

🧘‍♀️ در همین‌حال تنفس هوشیارانه را ۱۰ مرتبه تکرار کنید. بکوشید تا در هر مرتبه نفَس‌هایتان را عمیق‌تر کنید.

🌱 دمِ عمیق:

دم عمیق کوششی است آگاهانه برای فرو بردنِ کامل نفَس از طریق فراخ کردن عمدی و تدریجی قفسه‌ی سینه از پایین تا بالا و به سوی بیرون، مانند فواره‌ای که به بالا و پهلوها پخش می‌شود.

وقتی نفَس عمیق می‌گیرید، ناحیه‌ی شکمی را باد نکنید، بلکه آن را در تماس با ستون‌ مهره‌ها نگه دارید.

🌱 بازدم عمیق:

در بازدم عمیق، نفَس آهسته، پیوسته و عمیق بیرون می‌آید تا با رهایی تدریجی قفسه‌ی سینه همزمان باشد. برای بیرون دادن عمیقِ نفَس، دنده‌های بالایی و دیافراگم در کنترل هستند تا به شکلی موزون رها شوند. البته به جناق سینه اجازه داده نمی‌شود در مدت زمان بازدم گود شود.

✍ تنفس عمیق سبب اکسیژن‌رسانی به مغز می‌شود. تمرینات مستمر تنفسی رفته‌رفته ذهن را از بند هجوم افکار آزاد می‌کند. ذهنِ آرام اجازه نمی‌دهد ناملایمات زندگی لحظه‌ها را در خود فرو ببلعد؛ تنها کسی که می‌تواند رهاورد نجات از دغدغه‌ها باشد و مجال زیستن در لحظه‌ی حال را به ارمغان آورد، در درون آدمی زندگی می‌کند.

به امروز بیندیش.

زیستن در اندیشه‌ی امروز شالوده‌ی فرداست؛

فاطمه توازنی

 

به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *